Dobrodosli u svet astrologije i ostalog sto unapredjuje kvalitet zivota...

DOBRODOŠLII U SVET ASTROLOGIJE I OSTALOG ŠTO UNAPREĐUJE KVALITET ŽIVOTA... JER JE ŽIVOT VREDNOST...

"SVE JE ENERGIJA (ELEKTROMAGNETIKA) - SAMO RAZLIČITO ORGANIZOVANA." Nikola Tesla
"POČINIO SAM JEDAN GREH...NISAM BIO SREĆAN." Horhe Luis Borhes

субота, 15. јануар 2011.

Majoranom protiv tuge i straha

Ublažava osećanja patnje,tuge, teskobe i usamljenosti. Takođe, pomaže kod psihičke napetosti, psihičke tromosti, razdražljivosti, prisutne ljutnje i agresivnosti, histerije, nesanice.Smanjeje strah od otvorenog pokazivanja emocija.

Narednim iskustvom iz prakse tek započinjemo druženje na temu aromaterapija:

Gospođa Sveznalica je prebirala po bočicama eteričnih ulja, tražeći baš ona koja “su najjača”, jer “samo takva odgovaraju njenoj snažnoj prirodi”...Sa prezirom je zaobilazila začinska ulja, ali blagoslovenom greškom je dohvatila bočicu majorana.

Posle prvog udisaja,gotovo trenutno su joj se pojavile suze u očima. Upravo ulje slatkastog majorana ju je “dotaklo”, aktivirajući patnju, tugu, osećaj potisnute usamljenosti koji su želeli van iz nje. Preplavile su je potisnute emocije, plačući je klonula na obližnju fotelju i ostala u njoj narednih sat vremena.

Emocionalno pražnjenje joj je bilo snažno i neophodno, i njeno biće “ispravnom greškom” ju je dovelo do neophodnog čišćenja. U narednimm koracima ona se može družiti sa “jačim” uljima, ali tek kada zaista postane spremna.

Naš intuitivni osećaj, ako nema stručne pomoći aromateraputa, neka bude putokaz za izbor ulja, i nosilac mudrosti i mere u primeni ovih moćnih koncentrata. Organizam, ako se osluškuje, zna kada je dosta i traži upravo ono što mu je neophodno.

Inače, žućkasto do braon boje, eterično ulje MAJORAN ima sladak, odmereno prodoran i papren miris. Deluje sedativno, analgetski, uspavljujuće, antireumatično.

U psiho-emocionalnom smislu ublažava osećanja patnje,tuge, teskobe i usamljenosti. Takođe pomaže kod psihičke napetosti, psihičke tromosti, razdražljivosti, prisutne ljutnje i agresivnosti, histerije, nesanice. Smanjeje strah od otvorenog pokazivanja emocija.

U kardiovaskularnom smislu ublažava grčeve, snižava krvni pritisak,olakšava srčane smetnje  širenjem krvnih sudova, time smanjujući opterećenost srčanog mišiča. Deluje kao antiafrodizijak. Blagotvorno utiče na nervni sistem, disajne i organe za varenje. Ublažava grčeve, bolove u zglobovima i kostima.

Pogodno je za mešanje sa lavandom, bergamotom, kamilicom, ruzmarinom i čempresom.Primenjeno u mirisnoj lampi opušta i popravlja raspoloženje. U spavaćoj sobi olkašava uspavljivanje.Kao sastojak ulja za masažu ili kupku zagrejaće vas, opustiti i ublažiti bolove.

Нема коментара: