Dobrodosli u svet astrologije i ostalog sto unapredjuje kvalitet zivota...

DOBRODOŠLII U SVET ASTROLOGIJE I OSTALOG ŠTO UNAPREĐUJE KVALITET ŽIVOTA... JER JE ŽIVOT VREDNOST...

"SVE JE ENERGIJA (ELEKTROMAGNETIKA) - SAMO RAZLIČITO ORGANIZOVANA." Nikola Tesla
"POČINIO SAM JEDAN GREH...NISAM BIO SREĆAN." Horhe Luis Borhes

уторак, 27. децембар 2011.

Novogodišnja jelka ulepšava i leči

Višemilenijumska mudrost, lekovito dejstvo četinara, sada i naučno potvrđena. Naučnici sa Univerziteta u Eseksu otkrili su da samo pet minuta gledanja u zelene grane čini da se osećamo bolje, zdravije, samopouzdanije.
Sem svečarske praznične atmosfere koju unosi u naš prostor (životni, radni ...) novogodišnja jelka donosi i dah prirode, divlje dostojanstvo zdravlja i duh opstanka “uprkos svemu otežavajućem”.
Četinatri imaju energiju prirodne izdržlivosti koja osvežava stresom opterećenog “modernog čoveka” zagnjurenog u svet modernog i aktuelnog i još modernijeg...mora savremenih primamljivih nformatičkih “igračaka”...  I dok traje ta unapred izgubljena utrka između čoveka 21. veka i njegove “ljubljene” tehnologije...sve je veća odvojenost od napajajućih energija prirode...Samim tim je ugroženo zdravlje  i opstanak na svim nivoima.
Ali, bitno podsećanje na povratak prirodi stiže od naučnika sa Univerziteta u Eseksu:“Samo pet minuta gledanja u zelene grane čini da se osećamo bolje, zdravije, samopouzdanije i da ne budemo depresivni.”
I zato opušteno gledajte u vašu okićenu jelku, smiriće vas i revitalizovati, podsećajući vas na iskonsku vezu čoveka sa prirodom...Nebitno je da li je novogodišnja jelka (girlanda, grana, aranžman..) prirodna ili plastična...učinak će biti isti.

Još bolje rešenje je prošetati do parka i kontaktirati svežinu četinara tamo gde je on bliži sebi i prirodnom izdanju. Pokupiti šišarke, komadiće smole, sasušene iglice i okrepljujuću energiju. Ili posetiti obližnju četinarsku šumu i sebi obezbediti još dublje i kvalitetenije “napajanje“...jer su tamo četinari u najpotentnijem izdanju...
Napravite fotke sa vašim omiljenim četinarskim drvetom, ili mestom u četinarskoj šumi... Pretvorite u poster na zidu, desktop na računaru ili pozadinu na mobilnom... I vaš “četinarski prijatelj”, i priroda oko njega, će biti sa vama i vi sa njim, i kada niste u mogućnosti da ga uživo kontaktirate...
Lečite se prirodom i njenim proizvodima, ali ne zaboravljajući da joj uzvratimo gde god možemo i kako možemo u datom trenutku... štiteći je od našeg unakaženja i izrabljivanja.
Jer nešto kvalitetno treba da ostane i onima koji ostaju posle nas, zar ne??!!!

Valentina Nina ignjatović

Нема коментара: