Dobrodosli u svet astrologije i ostalog sto unapredjuje kvalitet zivota...

DOBRODOŠLII U SVET ASTROLOGIJE I OSTALOG ŠTO UNAPREĐUJE KVALITET ŽIVOTA... JER JE ŽIVOT VREDNOST...

"SVE JE ENERGIJA (ELEKTROMAGNETIKA) - SAMO RAZLIČITO ORGANIZOVANA." Nikola Tesla
"POČINIO SAM JEDAN GREH...NISAM BIO SREĆAN." Horhe Luis Borhes

субота, 17. децембар 2011.

Pas lutalica tri dana čuvao i sačuvao povređenog druga

Lekcija iz “pseće humanosti”! Ovako se spašava život...ako zaista  želite da ga spasete... bez ikakvih folerskih igara.

Život potvrđuje da je poslovica “Veran kao pas“, još uvek “na snazi”, makar u svetu pasa... Jedan pas lutalica, čuvao je tri dana drugog psa kojeg je udario automobil blizu Lođa na jugu Poljske... i na kraju je uspeo i da mu pozove pomoć - privuče pažnju policijske patrole, javljaju poljski mediji, a prenosi Beta.
Život potvrđuje da je poslovica “Veran kao pas“, još uvek “na snazi”, makar u svetu pasa... Od ovog psa lutalice bi mnoga ljudolika biča, tzv. viši stepen razvoja svesti, mogli naučiti lekciju o ljudskosti-humanosti...kako se ne napušta drug u nevolji!
Nije ga pojeo nemoćnog iako je i sam bio izgladneo. Nije ga ostavio, jer je sam “odgovoran“ za svoju sudbinu i izvlačenje iz nevolje. Nije mu rekao: “Ne prenosi odgovornost na mene za svoju, eventualnu, smrt...” ili “Ja odoh da potražim neki dobar ručak a, ti se sam snađi, jer verujem u tebe.“ Ili... “Danas nemam vremena da se bavim tobom!”...Kako bi, na žalost, značajan broj “ljudolikih” odradio.
On je ostao, borio se, uspeo i, na kraju, nagrađen “udomljenjem“ obojice, za svoju pseću humanost...
I kako prenosi Beta, priča teče ovako: 
"Sedeo je kraj puta u šumi i čekao ljude. Izgledao je kao pas koji stopira. A u stvari je tražio pomoć za svog druga koji je ležao u jarku pošto ga je udario automobil. Bio je izgladneo i mršav, ali nije se makao odatle", kazao je medijima jedan od policajaca iz patrole.
Povređenog psa, lutalica je grejao svojim telom i lizao mu rane. Policajci su od meštana saznali da su psi na tom mestu viđeni tri dana ranije, a većina se čudila što je povređeni pas još živ.
Psi su našli utočište kod lokalnog veterinara kojem su ih policajci predali. Priča ima i srećan kraj, pošto je oba psa već usvojio jedan mladi par iz obližnjeg Anastazeva.
(izvor Beta)

Priredila za blog Valentina Nina Ignjatović
Preoporučujem i...

Ptice i biciklisti-lekcija i formula za uspeh...“svi za jednog-jedan za sve„

Izgubljeni prsten, posle 16 godina, se vratio na baštenskoj šargarepi

Нема коментара: