Dobrodosli u svet astrologije i ostalog sto unapredjuje kvalitet zivota...

DOBRODOŠLII U SVET ASTROLOGIJE I OSTALOG ŠTO UNAPREĐUJE KVALITET ŽIVOTA... JER JE ŽIVOT VREDNOST...

"SVE JE ENERGIJA (ELEKTROMAGNETIKA) - SAMO RAZLIČITO ORGANIZOVANA." Nikola Tesla
"POČINIO SAM JEDAN GREH...NISAM BIO SREĆAN." Horhe Luis Borhes

уторак, 24. јануар 2012.

Recepti-kombinacije za jačanje imuniteta prirodnim putem

coolinarika.com
I u svom domu možete napraviti efikasne kombinacije hrane-napitaka koji oprobano podržavaju-ojačavaju imunitet.
Naučna istraživanja preporučuju pileću supu kod nazeba i gripa za okrepljenje organizma. Evo jedne raznovrsne i vrlo ukusne varijante pileće čorbe - pored piletine, tu je šargarepa, paškanat koren, peršun koren, celer koren, krompir, pri kraju kuvanja crni luk i na samom kraju malo brokolija… Kada se prohladi, dodati jogurt ili umućenu kiselu pavlaku uz naseckano lišće peršuna. Začiniti sa malo morske soli i bibera… i uživati u osvežavajućem, okrepljujem i ukusnom obroku.)

Evo zanimljive bosanske kombinacije recepata za jačanje imuniteta…

Ishranom ojačati imunitet

IMUNITET- pojačavanje odbrambene moći organizma
Pravilnim izborom hrane i upotrebom ljekovitog bilja moguće je ojačati imunitet i spriječiti pojavu bolesti koje jesenje-zimsko vrijeme sobom nosi.

Faktori koji najviše utiču na slabljenje imuniteta jesu nepravilna ishrana, stres, konzumiranje alkohola i stimulativnih sredstava i prečesta upotreba lijekova.

Konzumirajte čajeve od nane, kamilice i majčine dušice; tople napitke od limuna i narandže jer oni vlaže i griju sluzokožu štiteći je od bakterija.

RECEPTI:
* aloja vera: izmješati 100gr soka aloje, 500gr samljevenih oraha, 300 gr meda i sok od 3-4 limuna. Tri puta dnevno uzimati po 2 kašičice, pola sata, prije jela.
* sirup od bijele repe: oguliti, naribati veliku bijelu repu, pomiješati je sa medom i pokriti kuhinjskom krpom. Ostaviti da odstoji 5-6 sati. Smjesu procijediti u staklenu flašu i čuvati na tamnom i hladnom mjestu. Uzimati 3-4 puta dnevno po kašiku sirupa.
* limunada: prokuhati i ohladiti 1.5 litar vode i dodati 350 gr meda. Kada se sirup potpuno ohladi, dodati nasjeckanu koru i sok od 8 limunova. Smjesu dobro promiješati i ostaviti na hladnom mjestu da odstoji 2 sata. Prije upotrebe procijeđenoj smjesi dodati mineralnu vodu. Uzimati po potrebi.
* kiseli kupus: tokom 3-4 nedjelje svaki dan jesti po 200-300 g kiselog kupusa. Važno je da se kiseli kupus jede sirov i bez zagrijevanja. Može se uzimati i u kombinaciji s drugim namirnicama.(Može se dodati neko hladno ceđeno ulje,radi poboljšanja ukusa i veće iskoristljivosti mineralno-vitaminskih sastojaka kupusa.  V.N.I.)
* mlijeko s lovorom: usitniti 2 suha lovorova lista i preliti ih sa 2,5dl mlijeka. Kad mješavina provri, smanjiti temperaturu i kuhati još 3 minuta. Pošto pokriveno odstoji 15 minuta, mlijeko procijediti. Uzimati 2 puta dnevno, tokom cijele sedmice.
* koktel od cvekle: izrendati 3 kg cvekle i 3 kg mrkve, pa tome dodati 1 kg meda. Sve pomiješati i ostaviti da odstoji jedan dan. Od procijeđene smjese dobije se oko 2,5 l soka. Čuvati u frižideru.

ZA PREHLADU PREPORUČUJEM PROVJEREN RECEPT: BOSANSKA PILEĆA SUPA SA POMJEŠANIM SOKOM 2 LIMUNA. Jeste dosta betno za jelo, ali efikasno liječi simptome prehlade i gripe.

izvor: http://djuliman.blogger.ba/arhiva/2007/11/29/1245204

Preporućujem i

Napitci,hrana i aktivnosti koje nas štite od bolesti tokom zime...svestrano jačanje imuniteta


Нема коментара: