Dobrodosli u svet astrologije i ostalog sto unapredjuje kvalitet zivota...

DOBRODOŠLII U SVET ASTROLOGIJE I OSTALOG ŠTO UNAPREĐUJE KVALITET ŽIVOTA... JER JE ŽIVOT VREDNOST...

"SVE JE ENERGIJA (ELEKTROMAGNETIKA) - SAMO RAZLIČITO ORGANIZOVANA." Nikola Tesla
"POČINIO SAM JEDAN GREH...NISAM BIO SREĆAN." Horhe Luis Borhes

субота, 15. јануар 2011.

Januarska depresija napada

U januaru najmasovnije “cveta“ zimska depresija. Zimska, pored ostalih vrsta depresije, ima mnogo zamaskiranih tamnih pipaka koji vrebaju energetski ili na neki drugi način potrošene osobe...dovoljno osetljive, samim tim i  talentovane, da postanu njene žrtve.
Još u decembru zbraja pretpraznične žrtve. Njen lak plen postaju usamljeni i nezadovoljni, oni nespremni-onesposobljeni za novogodišnje-božićna porodična i ostala euforična slavlja. U januaru zimsko-depresivna hobotnica postaje još uspešnija regrutujući armiju manje-više depresivnih, tužnih, iscrpljenih poput “izduvanih balona”.
 Zimska  hladnoća, turobna ekonomska perspektiva i završetak novogodišnjih praznika su ključni saveznici januarske depresije. Združeno nepovoljno utiču na stvaranje preosetljivosti, nervoze-nestrpljenja kod velikog broja ljudi...
Tokom januara “fitilji su najkraći”, prag tolerancije opasno opada, najbrže se plane zbog najmanjih sitnica. Preosetljivo se reaguje na glasno mljackanje  okruženja pri jelu, šmrckanje, glasne razgovore telefonom, nepoželjne i najsitne prepreke, “grehove” i zaboravnost od strane bitnih osoba...

Januarska depresija masovno puni ordinacije psihijatara-psihologa širom sveta, poslednjih nekoliko decenija. "Januar može da bude jedan od najstresnijih perioda godine, nakon novogodišnjeg šopinga i oporavka od zabava, što može podstaći negativna ponašanja i podići tenzije, nivo stresa i krvni pritisak", kaže psiholog Džudi Džejms, a prenosi londonski “Telegraf”.

Umjesto da trpe frustracije, stručnjaci savetuju ljudima da reaguju pa čak i viču kako bi se rešili tenzija.
"Kad osetite da vas ova stanja obuzimaju, pokušajte da se nakratko izvučete ili potražite neko tiho mjesto, zatvorite oči i duboko udahnite više puta, to će vam pomoći da se smirite", kaže Džejms.

Januar i godina su tek počeli, novac je obilato potrošen, prilivi tek kasnije dolaze ili su neizvesni. Tu su i suočavanja sa viškom kilograma i neprijatno blokirajućim osećajem da su “svega siti”. Posledično preterivanje za bogatijim prazničnim trpezama organizam dovodi u stanje iscrpljenosti.  Solidno “zagađen” organizam prejakom-preobilnom hranom, šokiran ostalim preterivanjima koja ga izbacuju iz redovnog, optimalnog, ritma “vapi za pomoć” stvarajući osećaj umora, depresivnosti i pojačano stresogeno reagovanje.
( izvor: bh-news)
U borbi sa januarskom depresijom:
Vratite telu neophodnu tečnost. Uzimajte što više obične vode ili popijte čaj,limunadu prirodnog porekla... Preskočite svaku drugu šoljicu kafe, sokove i ostale tečnosti neprirodnog porekla...
Recite “ne” ostacima hrane nakon praznika, jer se tako možete prejedati-pretovarivati još 2-3 dana.Samokontrola!!!
Očistite dom: Pored toga što ste mnogo jeli, kroz vaš dom je sigurno prošlo mnogo ljudi, prijatelja i članova porodice. Provetrite sobe čak i ako je napolju minus, jer će vam svjež vazduh pomoći da pročistite i dom i telo.Dobrodošlo i energetsko čišćenje od štetnih ostataka tuđeg i drugih u vašem prostoru!

Jedite voće i povrće: Teška hrana uništava vitamine, pa je telo podložnije bolestima i infekcijama. Voće i povrće je puno hranljivih sastojaka, a pored toga što nadoknađuje tečnost, daće vam potrebne količine vitamina, podići vaš imunitet i vratiti vam energiju.
Izbjegavajte alkohol: Nemojte pasti u iskušenje da alkoholom rešavate postprazničnu depresiju. Alkohol će vas samo još više dehidrirati i oslabiti imunitet. Pijte cijeđene sokove, limunadu, vodu, čajeve...
■ Nemate novca? Iskoristite ovaj period da analizirate koliko i kako inače trošite, šta su prioriteti, a šta razbacivanje. Ovo vam može pomoći da usvojite nove potrošačke navike koje će popraviti finansijsko stanje. Ne zanemarujte novčane probleme.
Upravo tako: Ne zanemarivati novčane, ali i ostale probleme, da bi ste tokom narednog januara smanjili šanse za novi depresivni talas.

Нема коментара: