Dobrodosli u svet astrologije i ostalog sto unapredjuje kvalitet zivota...

DOBRODOŠLII U SVET ASTROLOGIJE I OSTALOG ŠTO UNAPREĐUJE KVALITET ŽIVOTA... JER JE ŽIVOT VREDNOST...

"SVE JE ENERGIJA (ELEKTROMAGNETIKA) - SAMO RAZLIČITO ORGANIZOVANA." Nikola Tesla
"POČINIO SAM JEDAN GREH...NISAM BIO SREĆAN." Horhe Luis Borhes

субота, 18. фебруар 2012.

Čokolada i ostala antidepresiv hrana

gastro.hr
Pošto je depresija problem koji se mora tući iz svih raspoloživih “oruđa-oružja” i mogućnosti, antidepresiv hrana je jedno od “oružja”. Nutricionisti su preporučili šest namirnica koje svojim sastojcima prkose depresiji… Preporučene namirnice su, uglavnom, lako dostupne, a na Vama je da se pobrinete za zdravo i ukusno pripremanje.

I evo kako Novosti prenose preporuke nutricionista:

Hrana kao antidepresiv

Kratki, hladni i mračni jesenje-zimski  dani doprinose da se osećamo bezvoljno i neraspoloženo. Nutricionisti savetuju da u ovom periodu akcenat stavite na namirnice koje provereno vraćaju osmeh na lice.

Prvo mesto, na popisu zdrave hrane koja pobeđuje depresiju, pripalo je pastrmki. Ova ukusna, hrskava riba sadrži velike količine vitamina B, prirodnog antidepresiva koji jača nervni sistem i proizvodi hormon sreće seratonin.

Odličan borac protiv depresije i melanholije je i čokolada, u umerenim količinama (nekoliko kockica) popravlja raspoloženje, ali ako preterate sa omiljenom poslasticom, suprotan je efekat i rizikujete da se ugojite.

Meso kunića sadrži veliki broj hranljivih materija, poput mangana, fluora, gvožđa i drugih, a osim toga se smatra dijetalnim.

Bademi su takođe odlični antidepresivi, jer su bogati riboflavinom i vitaminom E, kao i cinkom i manganom.

Brokoli je od neprocenjive važnosti za zdravlje jer sadrži gotovo sve vitamine i minerale, bogat je folnom kiselinom i aneurinom koji ublažavaju loše raspoloženje.

Zeleni čaj je snažan antioksidans, odlično sredstvo za detoksikaciju organizma od štetnih materija, osim toga, podiže imunitet i eneregiju.

(Izvor: Novosti)

Нема коментара: